Çevre Mevzuatı kapsamında alınması gereken her türlü izin ve ruhsat işlemlerinizi sizin adınıza gerçekleştiririz.
- Deşarj İzni
- Emisyon İzni
- Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatları ve İşyeri Açma İzinleri
- Akustik Rapor
- Gürültü Kontrol İzin Belgesi
- Lisans İşlemleri
Deşarj İzni
31.12.2004 tarihli 25687 sayılı resmi gazete ile yürürlüğe alınmış olan Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği 37. maddesine göre alıcı su ortamlarına her türlü evsel ve/veya endüstriyel nitelikli atıksuların doğrudan deşarjı için ilgili idareden izin alınması zorunludur.
odak Mühendislik olarak , kuruluşların deşarj izni alabilmesi için gerekliliklerin saptanması, atıksu yönetim sürecinin belirlenmesi, atıksu analizlerinin akredite laboratuarlar ile koordineli olarak gerçekleştirilmesi, ilgili dokümantasyon altyapısının oluşturulması ve deşarj izni için gerekli olan belgelerin hazırlanarak ilgili kurumlara sunulması ve ilişkilerin yürütülmesi noktasında kuruluşlara danışmanlık ve proje hizmeti sunmaktayız.
Emisyon İzni
22.07.2006 tarih ve 26236 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Endüstri Tesislerinden Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği’nin 6. maddesi uyarınca; çalışmaları ve yapısı nedeniyle insan sağlığı ve çevre üzerinde önemli olumsuz etkisi olan yönetmelik ekinde bulunan listelerde yer alan tesislerin kurulması ve işletilmesi için, söz konusu yönetmelik hükümlerine göre Emisyon Ön İzni (planlama aşamasında) ve Emisyon İzni (işletme aşamasında) alınması gerekir.
odak Mühendislik, kuruluşların emisyon ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için gerekliliklerin saptanması, emisyon yönetim sürecinin belirlenmesi ve ilgili dokümantasyon altyapısının oluşturulması ve emisyon izni için gerekli olan belgelerin hazırlanarak ilgili kurumlara sunulması ve ilişkilerin yürütülmesi noktasında kuruluşlara danışmanlık hizmeti sunmaktadır.
Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatları ve İşyeri Açma İzinleri
Gayrısıhhi müesseseler; faaliyeti sırasında çevresinde bulunanlara biyolojik, kimyasal, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden az veya çok zarar veren veya vermesi muhtemel olan ya da doğal kaynakların kirlenmesine sebep olabilecek işletmelerdir.
odak Mühendislik, 10.08.2005 tarih ve 25902 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik doğrultusunda; gayrisıhhi müesseselerin ruhsatlandırılması için gerekli olan süreçlerin yürütülmesi, ilgili dokümantasyon altyapısının oluşturulması ve gerekli olan belgelerin hazırlanarak ilgili kurumlara sunulması ve ilişkilerin yürütülmesi noktasında kuruluşlara danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.
Akustik Rapor
Akustik planlama; gelecekte var olabilecek gürültülerin arazi kullanım planlaması, trafik ve trafik planlama için sistem mühendisliği ile ses yalıtımı önlemleri ve gürültü kaynaklarının kontrolü gibi planlanmış eylemler kullanılarak kontrol edilmesidir.
07.03.2008 tarih ve 26809 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’ nin ilgili ekinde yer alan işletmeler; gürültü kaynaklarına bağlı olarak çevresel gürültü düzeyleri ile ilgili değerlendirmeleri yapmak ve belirli standartlara göre yapılacak hesaplamalara dayalı olarak alınacak teknik önlemleri içeren ve Bakanlıkça Yeterlilik Belgesi verilmiş kurum, kuruluşlar tarafından hazırlanmış raporu Bakanlık onayına sunarak Gürültü Kontrol İzin Belgesi almakla yükümlüdür.
odak Mühendislik, akustik raporun hazırlanması, Gürültü Kontrol İzin Belgesinin alınması ve yenilenmesi için gerekli işlemlerin yürütülmesi, gürültü ölçümünün gerçekleştirilmesi, ilgili dokümantasyon altyapısının oluşturulması ve gerekli olan belgelerin hazırlanarak ilgili kurumlara sunulması hizmetlerini sunmaktadır.
Gürültü Kontrol İzin Belgesi
07.03.2008 tarih ve 26809 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği uyarınca yönetmeliğin ilgili ekinde yer alan işletmelerin Gürültü Kontrol İzin Belgesi alması gerekmektedir.
odak Mühendislik söz konusu belgenin alınması ve yenilenmesi için gerekli işlemlerin yürütülmesi, ilgili dokümantasyon altyapısının oluşturulması ve gerekli olan belgelerin hazırlanarak ilgili kurumlara sunulması noktasında kuruluşlara danışmanlık yapmaktadır.
Lisans İşlemleri
Atık Mevzuatı kapsamında atıkların toplanması, taşınması, depolanması, geri kazanımı ve bertarafı tesislerinin Bakanlıktan lisans alması gerekmektedir. Atık üreticilerinin atıklarını lisanslı tesislere vermesi yine yasal bir zorunluluktur.
odak Mühendislik söz konusu lisansların alınması ve yenilenmesi için gerekli işlemlerin yürütülmesi, ilgili dokümantasyon altyapısının oluşturulması ve gerekli olan belgelerin hazırlanarak ilgili kurumlara sunulması noktasında kuruluşlara danışmanlık yapmaktadır.