Gıda güvenliği yönetim sistemi gıda maddeleri üretimi ile dagıtımını yapan tüm firmalar için zorunlu hale gelmektedir. Bu sistemin uygulanması, tüketicilerin tükettikleri ürünlerin sağlıklı ve güvenli olduklarından emin olmalarını sağlar.

odak Danışmanlık Uluslararası akreditasyona sahip olmayan HACCP ile ISO’nun entegrasyonu ile oluşturulmuş olan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin kuruluşlarda;

  • gıda oluşum basamaklarının her aşamasında güvenli işlem yapılması,
  • hijyen ilkesinin gerçekleştirilmesi,
  • kuruluş çalışanlarının temizlik ve hijyen konularında bilincinin geliştirilmesi ile çalışan motivasyonunun ve performansının arttırılması,
  • üst yönetimin katılımının sağlanması,
  • maliyetlerin azaltılması, üretim performansının arttırılması,
  • hata payının azaltılması,
  • kaynak yönetimine maksimum işlevsellik kazandırılması,
  • tehlikelerin kontrolü ve sürekli iyileştirme

amaçlarına yönelik olarak kuruluş şartlarına uygun biçimde kurulması ve sürdürülmesi için çalışır.